Taking too long? Close loading screen.
skip to Main Content
'Ενα εγχείρημα του Impact Hub Athens

Αποχαιρετώντας τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου | 18.30

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης αποτέλεσε από το 2017 – 2022, ιδανική κοιτίδα κοινωνικής και περιβαλλοντικής καινοτομίας και μετασχηματισμού, καλλιεργώντας  συνεργασίες με δημόσιους φορείς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και με την ίδια τη γειτονιά.

Μετά από πρόσκληση του δήμου Αθηναίων, το Impact Hub Athens ανέλαβε, πριν από 5 χρόνια, το στρατηγικό σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση του εμβληματικού χώρου της Αγοράς, αναβιώνοντας την ως ένα σύγχρονο τοπόσημο, που “γέμισε” με δράσεις κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Με άξονα τη συμπερίληψη, τη συμμετοχικότητα και τη βιωσιμότητα, η ομάδα του Impact Hub εφάρμοσε την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει στην αναβίωση κοινόχρηστων χώρων, λειτουργώντας τη ΔΑΚ ως ένα πρότυπο και καινοτόμο έργο που αξιοποίησε τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης.

Πάνω από όλα, όμως η Δημοτική Αγορά Κυψέλης λειτούργησε ως κόμβος συνύπαρξης κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ενήλικες και παιδιά συναντήθηκαν στους χώρους μάθησης, στα εμπορικά καταστήματα και τις αγορές με βιολογικά προϊόντα, στα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν για όσους αγαπούν τη μουσική, το βιβλίο, την τέχνη, τη γαστρονομία. Aπό τις 16 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2022, η ΔΑΚ θα φιλοξενήσει ένα τελευταίο μεγάλο ραντεβού στη Φωκίωνος, ένα φεστιβάλ αποχαιρετισμού, συνάντησης, συνεργασίας και συν-δημιουργίας.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εκδήλωση αποχαιρετισμού της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Το πρόγραμμα της ημέρας θα περιλαμβάνει συζήτηση με πάνελ σημαντικών προσκεκλημένων, performances, μουσική και χορό.

18:30 – 19:30 | Ισότιμοι Χώροι – Μια συζήτηση για την Αγορά

Μία συζήτηση που ανακεφαλαιώνει και αναπτύσσει το ζήτημα της επανάχρησης κτιρίων (δημόσιων και μη) με όρους που ενισχύουν την τοπική οικονομία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, φέρνουν κοντά τις διαφορετικές κοινότητες και προσφέρουν συμπεριληπτικό και προσβάσιμο περιεχόμενο. 

Στο πάνελ θα συμμετέχουν οι:

Γκάγκας Σέργιος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Διοικητικών Υπηρεσιών στο Δήμο Χαλανδρίου

Φάνης Καφαντάρης, Επικεφαλής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού στο NEON org.

Άντλα Σασάτη, Διευθύντρια Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών

Διονύσης Σοτοβίκης, Αρχιτέκτονας

Έλενα Λάμπρου, Επικεφαλής Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης 

Συντονίζει ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης, σκηνοθέτης 

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει πάρτυ και πολλά performances!

LINE UP:

20:00 – 20:15 Breakin Moves | Μυημένος σε υπόγεια δισκάδικα και σκονισμένες αποθήκες στην καρδιά της αρχαίας πόλης, ο Breakin Moves διαθέτει στο μουσικό του “οπλοστάσιο” από Τουρκική Ψυχεδέλεια, Afro Beats και Boogie μέχρι σκοτεινούς Roland TR-707 ρυθμούς, Deep House ακόμα και Jungle απο τις αρχές του ’90.

20:15 – 20:25 Nina Naï | Η Nina, μια σκυλού, μια κλασσικιά, μια γκόμενα avant-garde, κι ο Μπέντζαμιν, το τεκνό που συνοδεύει στη δαχτύλω Γιώργος Ζιάβρας.

20:40 – 21:00 BANTU Dancers |BANTU Dancers ft. Eugene. Οι Bantu Dancers ( Jessica Onyinyechi Anosike & Grace Nwoke)  μαζί με τον χορευτή Eugene Mbappe Mikano, εκπροσωπώντας το συλλογικό έργο σε εξέλιξη «the AfroGreeks» που ξεκίνησε δημόσια από την κυψελιώτικη ομαδα Døcumatism και τους ίδιους τους Αφροέλληνες στην Αγορά της Κυψέλης το 2019.

21:00 – 23:00 Breakin Moves

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Ο χώρος της Αγοράς είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλες/ους.

Δείτε το πρόγραμμα όλου του 10ήμερου εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι ακολουθώντας τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ και το IMPACT HUB ATHENS στα:

Instagram @dimotiki_agora_kypselis |@impacthubathens

Facebook @agorakypselis |@ImpactHubAthens

Back To Top