Taking too long? Close loading screen.
skip to Main Content
'Ενα εγχείρημα του Impact Hub Athens

One Planet

One Planet Reflections on Nature

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου | 12.00 – 22.00 

Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και έχουμε την ιδανική πρόταση για να διασκεδάσουμε μαζί, μικροί και μεγάλοι, να παίξουμε, να γνωρίσουμε διαφορετικές μορφές τέχνης, να μιλήσουμε για την κλιματική κρίση με δημιουργικούς τρόπους και να προμηθευτούμε προϊόντα μικρών παραγωγών για το τραπέζι μας. 

Τι θα παρακολουθήσουμε;

Κινηματογράφος:

Η ομάδα HyperComf θα μας παρουσιάσει το μοναδικό Film Seed Festival & θα παρακολουθήσουμε το “Grow Your Own Film seed Festival”. Το βίντεο έχει διάρκεια 40 λεπτά και αποτελεί ένα μικρο-πορτραίτο της τοπικής ζωής της καλλιεργητικής κοινότητας του Λιβαδιού (οπού έγινε η καλλιέργεια του Φεστιβάλ) και μια βήμα-βήμα καταγραφή όλης τη διαδικασίας του project. Θα δούμε πλάνα από καλλιεργητικές πρακτικές στα χωριάφια της Τήνου μέσα από μια αληθινή, παρατηρητική ματιά και αρκετό χιούμορ.

Φωτογραφία:

Ο Angel Ballesteros, θα μας ταξιδέψει με την δουλειά του σε όλη την Ελλάδα και κυρίως σε εκείνες τις
περιοχές οι οποίες απειλούνται με βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας μέσα από την
σταθερή έκθεση φωτογραφίας. Σε συνεργασία με τον Μάρκο Κιμιώνη μέσα από ένα ανοιχτό εργαστήριο το οποίο θα διεξάγεται στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.

Τι θα περιλαμβάνει το εργαστήριο: Τις βασικές τεχνικές διαχείρισης του φωτός και του πλάνου, καθώς και για τις τεχνικές προδιαγραφές, τη μηχανική και τη χημεία των φωτογραφικών εργαλείων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα τραβήξουν την δική τους φωτογραφία με τις instant cameras της canon, θα τις εκτυπώσουνε επιτόπου με τους ειδικούς εκτυπωτές και τις εκθέσουνε στον χώρο μαζί με τις υπόλοιπες.

Εικονογράφηση – Comics & Street Art:

Ο Δημήτρης Taxis, ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες του δρόμου, θα παρουσιάσει τα έργα του τα οποία μας δείχνουν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση με σκοπό την αφύπνιση του κοινού και την ενδυνάμωση των συναισθημάτων που νιώθουμε όταν βρισκόμαστε στη φύση. Με την καθοδήγηση μιας ομάδας έμπειρων καλλιτεχνών και comics artists του ComicDom οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τις δικές τους εικονογραφημένες ιστορίες που αφορούν το κλίμα. Στόχος, με την ολοκλήρωση ο καθένας να έχει δημιουργήσει μια σειρά αυτοσχέδιων μικρών comic.

Μουσική:

Hip Hop καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής από την νέα ανεξάρτητη δισκογραφική SkyVector θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν τα έργα τους καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Στις δράσεις του One Planet Reflections on Nature όπου για μια εβδομάδα 17 – 22 Δεκεμβρίου θα τρέχουν καθημερινά διαφορετικά εργαστήρια βασισμένα στην τέχνη της μουσικής, της φωτογραφίας, του σινεμά και της εικονογράφηση. Περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες, μουσικοί, εικονογράφοι, φωτογράφοι και εκπαιδευτές θα περάσουν από την Δημοτική Αγορά Κυψέλης και θα μοιραστούν με το κοινό τα projects, τις εμπειρίες τους, τα έργα και τις γνώσεις τους σχετικά με την ενασχόληση τους με την κλιματική κρίση.

Επίση, η InCommOn θα βρίσκεται κοντά μας δίνοντας στο φεστιβάλ κυκλικό χαρακτήρα μειώνοντας το αποτύπωμά του μέσα από τη συλλογή των υπολειμμάτων τροφίμων σε τοποθετημένο στον χώρο του φεστιβάλ κομποστοποιητή μετατρέποντάς το σε Food Waste Free. Ταυτόχρονα, θα μπορέσουμε να συνομιλήσουμε για το πως μπορούμε να συμβάλουμε σε έναν τρόπο ζωής πιο κυκλικό και βιώσιμο κάνοντας συνήθεια τη χρήση των καφέ κάδων που προορίζονται για τη συλλογή των οργανικών μας υπολειμμάτων.

Μην το χάσετε!

To  One Planet Reflections on Nature, υλοποιείται με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Την Τετάρτη 21/12 το αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης θα βρείτε επίσης φρέσκα, ποιοτικά προϊόντα και παραγωγούς για να διαλέξετε ότι επιθυμείτε και να γνωρίσετε και τους ίδιους τους παραγωγούς από κοντά. Μια γιορτή αφιερωμένη στην καλή τροφή και σε όλους εκείνους που αναζητούν ιδιαίτερα και προσεγμένα προϊόντα για το τραπέζι τους.

Θα βρείτε βιολογικά και φυσικής καλλιέργειας οπωροκηπευτικά για τα ελαφριά σας πιάτα, χυμούς, χειροποίητα αναψυκτικά και βότανα για να συνδυάσετε τα cocktails σας, φυτά σε γλαστράκια για να ομορφύνετε τον χώρο σας, fair trade και οργανικά vegetarian προϊόντα όπως κρασιά και ιδιαίτερα αλκοολούχα ποτά για το καλωσόρισμα των καλεσμένων σας, chutneys, χειροποίητα τυροκομικά, ζυμαρικά, όσπρια, άλευρα, μπαχαρικά και πολλά ακόμη για να επιλέξετε.

Ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλες/-ους.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 12.00 – 22.00 | Είσοδος Ελεύθερη. 

Back To Top